Povodom Dana planete Zemlje zaposlenici Intesa Sanpaolo Banke BiH u akciji pošumljavanja

- in BiH
500

Zaposlenici Intesa Sanpaolo Banke BIH u ponedjeljak su nakratko napustili svoja radna mjesta kako bi se uključili u akciju pošumljavanja povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

 Akcija je provedena uz stručnu podršku KJP “Sarajevo šume”   i 560 mladih sadnica četinara  su posađene na padine planine Igman, što odgovara ukupnom broju zaposlenika Intesa Sanpaolo Banke BiH.

“Svakog 22.aprila se u cijelom svijetu simbolično obilježava Međunarodni dan planete Zemlje i ovog puta smo željeli da na najbolji način damo naš doprinos. Zaštita i obnova prirodne sredine, pogotovo šumskog blaga, je sigurno pravi put  i zato smo organizovali ovu akciju. I pored velikih obaveza i ograničenog kretanja zbog pandemije Covid-19  zaposlenici Intesa Sanpaolo Banke BiH  su se rado odazvali pozivu, kazala je Edina Smajović- Listo, direktorica Direkcije za HR i organizaciju Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Intesa Sanpaolo Banka BiH se tokom cijele godine uključuje u društveno odgovorne projekte u BiH, a akcijom pošumljavanja na Igmanu su svoj neposredni doprinos dali njeni zaposlenici.