Svečano otvorene Sportske igre mladih u Srebrenici

- in BiH
761

U petak su u Srebrenici svečano otvorene 11. Plazma Sportske igre mladih. Uz zabavni program, izvođenje pjesme „Drži me za ruku“ vrtića „Proleter“ iz Srebrenice, plesne tačke – skupine „Fresh generation“, freestyle football performansa Samira Salčina, teqball takmičenja te paljenje baklje Plazma Sportskih igara mladih, Igre su zvanično počele, a mališani iz Srebrenice, Bratunca i Zvornika su svoja druženja nastavila takmičenjima u košarci, nogometu i utrci na 60m.

„Oduševljen sam današnjom manifestacijom i želim se zahvaliti organizatorima što smo danas poslali najljepšu sliku iz Srebrenice. Uvijek se trudimo kroz naše djelovanje na svim poljima da šaljemo pozitivnu sliku iz naše opštine, a ovo je upravo takva priča. Mi ćemo se truditi da ovu tradicionalnu manifestaciju još više obogatimo i da iz godine u godinu bude još više prisutne djece“ istakao je Mladen Grujičić, načelnik Opštine Srebrenica koja je ovogodišnji pokrovitelj svečanog otvaranja Igara.

Među prisutnima bio je i pomoćnik Ministra porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske, Mario Đuran.

„Fenomenalan događaj i za Srebrenicu i za okruženje i sve pohvale i organizatoru i Opštini Srebrenica na organizaciji otvaranja. Djeci želim što više povezivanja, druženja, zabave, fer pleja, a na kraju i uspjeha“ kazao je Mario Đuran, pomoćnik Ministra porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske.

Video porukama, svim prisutnim, obratili su se i Edin Džeko, Nemanja Matić, Luka Modrić, Mirsad Terzić, Marica Gajić, Tomislav Zubčić, Nihad Đedović i Toni Šunjić, a posebno iznenađenje za sve prisutne bilo je druženje sa Ambasadorom Igara, Džananom Musom koji je i sam bio učesnik Sportskih igara mladih 2011. godine.

„Počastvovan sam i drago mi je što sam se družio danas sa djecom i bio na otvaranju Igara u Srebrenici.  2011. godine sam i ja učestvovao na Igrama i ovo danas me vratilo u djetinjstvo. Poželio sam da se i sam danas takmičim sa svom ovom djecom. Svim mladima želim da se druže, zabavljaju, stvaraju nova prijateljstva, treniraju i upravo ovakva manifestacija će im pomoći da upoznaju sve lijepe strane sporta. Ponosan sam što sam Ambasador ovakvog jednog projekta“ istakao je Džanan Musa.

Tihomir Gudić, regionalni izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih poslao je poruku svim mladima da se bave sportom i druže.

„Svim generacijama želim da stvaraju nova prijateljstva, da se druže i zabavljaju, a uloga svih nas je da kroz sport odgajamo dobre ljude“ kazao je Tihomir Gudić.  

U svom obraćanju, predsjednik Igara u BiH, Haris Deliahmetović istakao je bitnost fair playa na terenima.

„Drago nam je da smo Igre otvorili danas u Srebrenici i da smo napravili zabavu za svu djecu ovdje. Hvala načelniku Opštine Srebrenica što nam je omogućio ovo druženje i nadam se da će se naša tradicija nastaviti. Uvijek se borite zajedno kao jedan tim i budite fer protivnik“ kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih u BiH.

Video poruke djeci u Srebrenici su poslali i SIMovci iz Orašja, Kaknja, Jajca, Gradačca, Stoca i Doboja, a mladi Ambasadori Igara, Denis Agović i Milica Đokić, podijelili su sa prisutnima svoja dosadašnja iskustva te poslali poruke svim prisutnima.  BH Telecom turneja radosti svoje putovanje nastavlja kroz BIH, s obzirom da je u 2021. godini planirano da Igre obiđu 45 bh. gradova.