KUD Puračić je partner projekta „Digitalizacija i očuvanje elemenata nematerijalne kulturne baštine – 2021“

- in Vijesti
395

KUD Puračić je partner projekta „Digitalizacija i očuvanje elemenata nematerijalne kulturne baštine – 2021“ koji se pod pokroviteljstvom UNESCO-a realizuje u Bosni i Hercegovini i to na lokacijama: Derventa, Puračić i Široki Brijeg, a sa ciljem povećanja dostupnosti elemanta nematerijalne kulturne baštine u Bosni i Hercegovini i podizanja svijesti lokalnih zajednica o potrebi njihova očuvanja.

Nosilac projekta je Društvo za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine – Široki Brijeg, a partneri su CIOFF BiH, KUD „Puračić“-Puračić, KUDM „Bosiljak“ – Derventa i HKD „Vrila“- Široki Brijeg.
U sklopu realizacije projekta planirano je održavanje seminara o očuvanju i digitalizaciji elemenata nematerijalne kulturne baštine, koji će se održati u utorak 12.10.2021.godine sa početkom u 13,00 sati u Domu kulture u Puračiću.
Učešće na seminaru će uzeti predstavnici Društva za digitalizaciju tradicijske kulturne baštine, predsjednica nacionalne sekcije CIOFF BiH, Ministarstva za kulturu sport i mlade TK , a očekuje se i učešće predstavnika MCP BiH i FMKiS FBiH.

Podijeli sa ljubavlju