Praznična čarolija u Srebreniku, od večeras rade kućice na trgu

- in Vijesti
480

Bliže nam se novogodišnji praznici. Kao i mnogi gradovi, i naš Srebrenik je već poprimio praznično ruho. Centar Srebrenika je okićen kao i jelka koja je postavljena na trgu, što znači da uskoro počinje praznična čarolija, odnosno manifestacija “Zima u kraljevskom gradu”, jedan od mnogih projekata Turističke zajednice  Grada Srebrenika.

Naš grad je i ovoga decembra zasjao u pravom novogodišnjem ruhu, svijetleće dekoracije potpuno su promijenile izgled i ambijent grada, što je izazvalo oduševljenje kod građana, a posebno djece. Uljepšana je gradska fontana, zanimljivi su i posebni dekorativni ulazi sa obje strane šetališta, svijetleće zimske fontane, osvijetljena stabla… 

Zvanični početak manifestacije je utorak, 14. decembar, ali kućice koje su već postavljene na trgu sa radom počinju večeras. Kako smo saznali u turističkoj zajednici grada Srebrenika, zima u kraljevskom gradu obilovat će brojnim gastronomskim, muzičkim i ostalim sadržajima, o čemu ćemo Vas detaljnije informisati sljedeće sedmice. 

Podijeli sa ljubavlju