Poboljšani uslovi rada i boravka u OŠ Tinja

- in Vijesti
561

Okončavanje brojnih aktivnosti u Osnovnoj školi Tinja, među kojima su zamjena unutrašnje stolarije i postavljanje novih kotlova bili su povod za svečanost kojoj je jučer prisustvovao i ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković. Vlada Tuzlanskog kantona je za ova dva kapitalna projekta izdvojila više od 40.000 KM.

Prema riječima  ministra Barakovića kapitalna ulaganja u obrazovne institucije su budžetska stavka kojoj Vlada TK posvećuje posebnu pažnju. „Jedan od prioriteta u radu Vlade TK jeste da se poboljšaju uslovi boravka i rada učenika, nastavnog i nenastavnog osoblja“, kazao je ovom prilikom ministar Baraković te naglasio da pored toga resorno ministarstvo i menadžment škola sarađuju u pronalaženju sredstava za poboljšanje uslova za rad u školama.

„Ova škola je jedan takav primjer jer pored realizacije dva projekta kapitalnih ulaganja u ovoj školi su realizovana još dva dodatna projekta što pokazuje da zajednička sinergija između menadžmenta škole i Vlade može biti veoma plodonosna“, kazao je ministar Baraković.

„U posljednjih 15 godina“, prema riječima direktorice OŠ Tinja Kristine Nurkanović, „škola je imala problem sa zagrijavanjem jer su kotlovi bili stari. Zahvaljujući Vladi TK škola je sada ugrijana i naša djeca imaju puno bolje uslove“, kazala je direktorica Nurkanović naglasivši da su u saradnji sa lokalnom zajednicom aplicirali i dobili sredstva za dječiju igraonicu i ljetnu učionicu.

Zahvaljujući vlastitom angažovanju OŠ Tinja je obezbijedila dio novog namještaja, klupe i stolice i 2 projektora za tzv. pametne table a u planu je i izgradnja botaničke bašte i kreativnog kutka.