Velika akcija tuzlanske i zeničke policije: Uhapšeno 20 osoba, pronađena droga i oružje

- in Vijesti
301

Tuzlanska i zenička policija od jutros provode veliku akciju, a dosad su izvršeni pretresi na brojnim lokacijama. U akciji je razbijena kriminalna grupa koja se sumnjiči za nekoliko krivičnih djela, a uhapšeno je 20 osoba, potvrđeno je iz MUP-a TK. 

Nakon višemjesečnih istražnih radnji, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), a u saradnji sa kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK), od jutros vrše pretrese na većem broju lokacija.

Pretresi se vrše na osnovu naredbe Općinskog suda u Živinicama te u saradnji sa Tužilaštvom Tuzlanskog kantona.

Glasnogovornica tuzlanske policije Amra Kapidžić je kazala da su pretresi vršeni u cilju dokazivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela krađe, teške krađe, krivotvorenja isprava, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a u vezi sa krivičnim djelom organizovanog kriminala.

“Prilikom pretresa pronađeni su i privremeni izuzetni predmeti za koje postoji sumnja da potječu iz navedenih krivičnih djela, određena količina materije koja asocira na drogu te će biti predmet daljeg vještačenja, zatim određeni iznos novca, oružja i municije, uz druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku”, kazala je Kapidžić.

Na području Tuzlanskog kantona pretresi su izvršeni na 12 lokacija, a isto toliko osoba je uhapšeno. Svi oni su u poslijepodnevnim satima dovezeni u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK, a nakon kriminalističke obrade će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

U Zeničko-dobojskom kantonu izvršeni su pretresi na više od deset lokacija, a uhapšeno je osam osoba.

Podijeli sa ljubavlju