Lukavac: Predavanje, radionica slikanja i izložba povodom Međunarodnog dana djece oboljele od raka

- in Vijesti
250

Nizom aktivnosti, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine će obilježiti 15. februar, Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

“Magija života“ naziv je druge samostalne izložbe talentovane dvanaestogodišnje umjetnice Amine Šehić iz Tuzle, koju, u saradnji sa Općinom Lukavac i Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka”, organizuje Centar za kulturu Lukavac.
Izložbu će biti upriličena  15. 02.2022. godine u 18:00h u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka.

Istoga dana sa početkom u 16h, u saradnji sa umjetnikom Fikretom Jahićem Vršaninom, bit će organizovana i radionica slikanja za djecu oboljelu i liječenu od raka. 

Potpuno svjesni činjenice da su maligne bolesti kod djece veliki problem u cijelom svijetu, u 17:00h pripremaju i edukativno predavanje o psihološkim aspektima maligniteta kod djece i mladih. O ovoj značajnoj temi učenicima Osnovne škole Lukavac Grad govorit će psihologinja – pedagogica Sabina Duman iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Izložba slika će biti prodajno-humanitarnog karaktera, a mlada Amina Šehić će dio sredstava od prodaje slika donirati Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka”.

 

Podijeli sa ljubavlju