SUPER VIJEST: Završni radovi na rekonstrukciji gradskog kina u Gradačcu

- in Super vijesti
625

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić sa saradnicima je danas obišao radove u gradskom kinu. U toku su završni radovi na rekonstrukciji gradskog kina u Gradačcu koji će na taj način dobiti savremeni multifunkcionalni objekat.

Inicijativa za njegovu obnovu potekla je sa Foruma građana prije skoro tri godine, a radovi su započeti početkom 2020. godine i odvijali su se u nekoliko faza.

Gradonačelnik Edis Dervišagić je istakao da za nekoliko dana počinje ugradnja stolica, scenske rasvjete i razglasa te uređenje ulaza u gradsko kino, nakon čega se očekuje i svečano otvaranje ovoga objekta.

Dosadašnja ulaganja u rekonstrukciju ovog objekta iznose oko 550.000 KM. Sanaciju gradskog kina finansijski podržava i Vlada TK, kao i lokalna zajednica, dok je dio novca nabavljen i kroz saradnju sa UNDP-om i CRS-om.

Otvaranje rekonstruisanog objekta očekuje se ovog proljeća a završetkom radova Gradačac će dobiti savremenu multifunkcionalnu dvoranu za kino, ali i pozorišne predstave, koncerte i druge sadržaje.