Srebrenik: Svečana akademija povodom godišnjice smrti legendarnog kapetana Ibre

- in Vijesti
330

U organizaciji Udruženja boraca i dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92.-95.” u Srebreniku je obilježena godišnjica smrti srebreničkog legendarnog ratnog komandanta Ibrahima Salihovića. Tim povodom upriličena svečana akademija posvećena sjećanju na ovog velikog čovjeka i patriotu koji je ostavio neizbrisiv trag u odbrani ovih prostora tokom agresije na našu zemlju.

Ibrahim Salihović je preminuo 12. februara 2021. godine nakon duge i teške bolesti . Bio je penzionisani pukovnik Armije RBiH i dobitnik najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“, ratni komandant 5. bataljona 21. Srebreničke brigade, a kasnije i komandant elitne 211. Oslobodilačke brigade. Bio je vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenik, kao i ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

O neizmjernom doprinosu Ibre kapetana u odbrani ovih prostora, ali i njegovoj poslijeratnoj borbi za dostojanstvo i bolji položaj boračke populacije, govorili su predstavnici društvenog i političkog života, kao i njegovi saborci.

Nakon svečane akademije, njegovi saborci i brojne delegacije upriličili su i obilazak mezara Ibrahima Salihovića na gradskom groblju Grabovci.

 

Podijeli sa ljubavlju