Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” pokreće kampanju “Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro!”

- in Vijesti
523

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ svakodnevno brine za mališane oboljele od raka. Kroz razne projekte i kampanje pokušavaju skrenuti pažnju društvene zajednice na njihove probleme i potrebe, ali i aktivno rade na kreiranju novih projekata koji za cilj imaju upravo rješavanje tih problema. Put do jednog izliječenog djeteta je dug, trnovit, pun prepreka i velikih briga. Upravo te brige pokušavaju ublažiti i svesti ih na minumum.

Stoga Udruženje u mjesecu aprilu pokreće kampanju pod sloganom „Sada je dobro vrijeme da bi se činilo dobro“.
“Cilj ove kampanje je da podignemo svijest društva o važnosti njihove uloge u životima ugroženih grupa. Stavit ćemo akcent na važnost porodice, topline i podrške koju ona donosi sa sobom i njenim blagodatima za oboljelo dijete.
Želimo da shvatimo veličinu blagostanja koje uživamo svakodnevno, zajedno sa svojim porodicama, dok na drugoj strani društva postoje djeca i porodice kojima je to oduzeto. Želimo da društvo pomisli na one ugrožene i shvati veličinu dobrog djela, pa i onog najmanjeg, jer svakim dobrim djelom možemo promijeniti živote drugih. Jedini trenutak koji posjedujemo je onaj sadašnji i trebamo ga iskoristiti za dobro, jer sada je uvijek dobro vrijeme da bi se činilo dobro.”, navedeno je u saopštenju. 

Pratite kampanju Udruženja Srce za djecu na društvenim mrežama od 01.04.2022. do 01.05.2022.godine i saznajte kako i vi možete biti podrška djeci oboljeloj od raka i njihovim  najmilijima, te napravite dobro djelo koje će promijeniti živote djece oboljele od raka nabolje.