Mirza Selimović nastupa na prestižnom festivalu u Beogradu

- in Magazin
1090

Na prestižnom festivalu zabavne i pop muzike “Beogradsko proleće”, koji se ove godine održava 29. aprila, nastupit će i naš Mirza Selimović.

Svoje kompozicije u Beogradu će premijerno predstaviti 18 poznatih pjevača iz regiona, a Selimović, koji je publici širom regiona poznat po predivnim baladama, izvest će pjesmu “Plakaćeš”, za koju muziku potpisuje Vasilis Gavrilidis, a tekst je djelo Jelene Trifunović.

– Drago mi je što ću biti dio jedne ovako velike festivalske priče. Kada se pomene “Beogradsko proleće” to me asocira na velikane kao što su Oliver Dragojević, Zdravko Čolić, Arsen Dedić… To su ljudi od kojih smo mi učili i stasali, tako da je sad velika čast i privilegija da budemo na tom mjestu. Jedva čekam 29. april i da izađem na binu – kaže Mirza Selimović.

“Beogradsko proleće” održava se nakon duže pauze u “Kombank dvorani” u Beogradu, nekadašnjem Domu sindikata, gdje je sve i počelo 17. i 18. aprila davne 1961. godine.

Festival “Beogradsko proleće” važio je za jedan od najprestižnijih festivala u bivšoj Jugoslaviji, a prvi je održan 1961. godine u beogradskom Domu sindikata. Na njemu je nastao veliki broj hitova kao što su: “Ne plači” Arsena Dedića, “Molitva za Magdalenu” Olivera Dragojevića i “April u Beogradu”, koji je Zdravko Čolić otpjevao na festivalu 1975. godine.