Lukavac: Otvoren jubilarni, 20. lukavački sajam “List 2022”

- in Kanton
383

U prisustvu članova Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona, te brojnih istaknutih ličnosti i zvaničnika u Lukavcu je, uz bogat kulturno-umjetnički program otvoren 20. Međunarodni sajam turizma i ekologije.

Zahvalivši u ime Vlade Tuzlanskog kantona organizatorima na istrajnosti premijer TK Irfan Halilagić je kazao da je Sajam prevazišao lokalne i regionalne okvire, te da je ovo prilika da pokažemo Evropi i širem okruženju, prirodnu ljepotu Bosne i Hercegovine i turističkih odredišta u našoj zemlji.

Prema navodima organizatora, ove godine se bilježi rekordan broj izlagača kao i udruženja žena u okviru Festivala hrane „Bosanska sofra“. Tako će se posjetiteljima na jubilarnom sajmu predstaviti uduženja žena sa 358 učesnica i prijavljenih 500 jela.

Pored prezentacije turističkih potencijala BiH, tokom tri dana sajma predstaviće se i turističke zajednice i organizacije zemalja regije – Srbije, Hrvatske, Crne Gore.

Ove godine Sajam nudi bogat programski sadržaj, među kojima su Dani ženskog stvaralaštva, okrugli sto o temi „Lokalni mediji u funkciji razvoja lokalne turističke ponude”, susret medija, panel diskusiju „Hijerarhija tačnosti mjerenja emisija u zrak”, okrugli sto o temi „Kulturno-historijsko i prirodno naslijeđe u funkciji razvoja turizma – primjer Grada Lukavac”, sajamsku biciklijadu i novinarsku kotlićijadu dok će u završnom dijelu sajma muzički gost biti Amira Medunjanin.

Podijeli sa ljubavlju