Mirza Selimović predstavio pjesmu “Plakaćeš”

- in Magazin
1214

Mirza Selimović sinoć je publiku obradovao spotom za pjesmu “Plakaćeš”, za koju muziku potpisuje Vasilis Gavrilidis a tekst je djelo Jelene Trifunović.

Sa ovom pjesmom naš pjevač je osvojio treće mjesto na nedavno održanom prestižnom festivalu zabavne i pop muzike “Beogradsko proleće“.

“Reakcije nakon učešća na ‘Beogradskom proleću’, na kojem su učestvovali velikani kao što su Oliver Dragojević, Zdravko Čolić i Arsen Dedić, su odlične. Zbog toga smo željeli da ova priča odmah dobije nastavak i da publika može uživati i u lyric spotu koji je osmislio i realizirao poznati grafički dizajner i konceptualni umjetnik Haris Jusović. Haris je uradio odličan posao i vjerujem da će se spot svidjeti mojoj publici”, kaže Mirza Selimović.

Selimović spada u red najtraženijih mladih pjevača u regionu i ima ugovorene nastupe nekoliko mjeseci unaprijed. Priliku da čuju novu pjesmu “Plakaćeš” prve će imati Sarajlije, jer Mirza zajedno sa svojim bendom nastupa u glavnom gradu BiH u petak, 13. maja, u klubu Aquarius Vils.