U Gračanici otvorene Sportske igre mladih, večeras koncert Crvene jabuke

- in Kanton
431

U Gračanici su danas otvorene Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, te je ovom prilikom organizovan i m:tel Dan sporta za 1.500 najmlađih osnovaca iz ovog grada.

Podrškom razvoju i afirmaciji zdravog odrastanja kod najmlađih, njegovanja sportskog duha i drugih pozitivnih vrijednosti, kompanija m:tel ponosni je sponzor najvećih kulturnih i sportskih manifestacija, pa tako i Dana sporta koji se organizuju u okviru Sportskih igara mladih i počele su danas u Gračanici.

Gračanica se na ovaj način pridružila Rijeci i Arilju kao regionalnim centrima otvaranja Igara za 2022. godinu. Kruna današnjeg druženja u Gračanici je koncert benda Crvena jabuka koji će biti održan večeras na Trgu u Gračanici sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan. 

Inače, Sportske igre mladih održat će se u 45 gradova BiH i okupit će više od 55.000 sudionika. Igre traju do 17. avgusta kada je predviđeno međunarodno finale. Ova sportsko-zabavna manifestacija ponudit će djeci i mladima fantastične sportske sadržaje, ali što je najvažnije, omogućit će im prostor i zdrav ambijent za druženje.

Podijeli sa ljubavlju