MSŠ Srebrenik među odabranim školama za projekat EU vrijedan 200.000KM

- in Izdvojeno, Kanton
373
Pored svakodnevnih obaveza koje predano obavljaju, menadžment i nastavnici MSŠ Srebrenik aktivni su i kada je u pitanju izrada projekata, sve sa ciljem da obezbijede dodatna sredstva koja će dodatno poboljšati uslove u ovoj obrazovnoj ustanovi.
Tako je proteklih mjeseci, uz maksimalan angažman i zalaganje direktora škole Salena Snagića i njegovih saradnika, urađena aplikacija i pripremljena dokumentacija za projekat “Analiza infrastrukturnih potreba obrazovnih institucija u BiH” koji finansira EU a implementira COWI – consortium te u saradnji sa Ekspertnim timom definisani infrastrukturni prioriteti. Za projekat je apliciralo više od 140 škola iz BiH.
Nakon posjete članova Ekspertnog tima za pomenuti projekat i visestruke selekcije, 09. juna na adresu škole stigli su rezultati i odgovor. Naime, JU Mješovita srednja škola Srebrenik je, sa još jedanaest škola dobila potvrdu za realizaciju projekta.
Vrijednost projekta je oko 200.000 KM, a sredstva će biti utrošena za uređenje objekta, nakon čega će boravak i rad učenika i uposlenika u ovoj obrazovnoj ustanovi biti dosta ugodniji, što će rezultirati i kvalitetnijim obrazovanjem. 
 
 
Podijeli sa ljubavlju