Rekonstrukcija objekta Doma kulture u Srebreniku

- in Vijesti
395

Započeli su prvi konkretni i ozbiljniji radovi rekonstrukcije objekta Doma kulture u Srebreniku još otkako je ova zgrada izgrađena prije nekih 40 godina.

Radove u Kino sali Doma kulture, gdje je u toku postavljanje sistema podnog grijanja, obišao je i gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović sa svojim saradnicima. Projekat je vrijedan 28.000 KM, finansira ga Grad Srebrenik, a nakon postavljanja sistema podnog grijanja, biće postavljene i sve potrebme instalacije za vrhunske digitalne kino projekcije, ‘Dolby sistem’ koji omogućava vrhunski kino ugođaj i vrhunski zvuk prilikom projekcija. Završetkom ovih radova, biće postavljene i nove stolice te uređen enterijer kino sale koja će sasvim sigurno postati jedno reprezentativno mjesto za odvijanje kulturnih i svih drugih sadržaja u sasvim novom i nadasve ugodnom ambijentu.

Uporedo s projektom rekonstrukcije i sanacije kino sale, u toku su i radovi spajanja objekta Centra za kulturu i informisanje na daljinski sistem grijanja iz gradske toplane. Vrijednost ovog projekta oko 55.000 KM, sredstva su obezbijeđena iz gradskog budžeta, a osim stvaranja boljih uslova u samom Domu kulture, ovaj projekat ima i veliki ekološki značaj za cijelu gradsku jezgru, s obzirom na činjenicu da se ovaj objekt do sada zagrijavao na ugalj i bio jedan od najvećih zagađivača zraka u centru Srebrenika.

Uskoro bi trebali započeti i radovi na vanjskom uređenju cijele zgrade Doma kulture u okviru kojih će biti zamijenjena stolarija, urađena termoizolacija i fasada, čime će ovaj impozantni objekt napokon dobiti jednu novu dimenziju, znatno bolje uslove za odvijanje sadržaja, energetsku efikasnost i sasvim ljepši izgled.