Srebrenik: Počela manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti – Srebrenik 2022.”

- in Izdvojeno, Kanton
118

Koncertom Damira Imamovića, na Ljetnoj pozornici Doma kulture u Srebreniku je u subotu počela 45. po redu manifestacija “Otvoreni grad umjetnosti Srebrenik 2022.”  

Poznati muzičar, pjevač, kompozitor i interpretator tradicionalne bosanske sevdalinke i dobitnika nagrade “Najbolji umjetnik Evrope” na dodjeli “Svjetskih muzičkih nagrada za 2021.” Damir Imamović razgalio je duše brojnih Srebreničana ali i posjetilaca iz okolnih gradova TK. 

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović. Noć kasnije, u okviru OGUS-a a, Srebreničani su imali priliku uživati u sevdalinkama uz saz, a sve to u okviru Festivala saza i sevdaha “Dr. Hašim Muharemović” u organizaciji BZK “Preporod”, Gradsko društvo Srebrenik.  

Ljubitelji sevdaha i ovaj put mogli su istinski uživati u nastupima poznatih imena i mastora na sazu, a također i u vokalnim interpretacijama tradicionalnih bosanskih sevdalinki, kao što su Rajko Simeunović, zatim članovi UG “Saray” iz Sarajeva Refija Muslić, Vesna Hadžić, Avdo Lemeš, uz pratnju vrsnog harmonikaša Abaza Bijedića i violiniste Džihada Polića. 

 

Do 29. avgusta, do kada traje ova manifestacija, ljubitelji umjetnosti u našem gradu moći će pogledati niz zanimljivih sadržaja, a manifestacija “OGUS” nastavlja se sadržajima za najmlađe. U okviru Dječije večeri najmlađi Srebreničani večeras će moći će uživati u plesu, crtanju i animacijama.

Dječije veče na programu je od 20 sati na platou ispred Doma kulture, a ulaz je večeras ali i na sve sadržaje OGUS-a slobodan. 

Detaljnije o programu ovogodišnjeg OGUS-a pogledajte na na našem Youtube kanalu. 

Podijeli sa ljubavlju