Zmajevi predvođeni Nurkićem večeras igraju sa ekipom Crne Gore

- in Vijesti
158

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će večeras u Podgorici gostovati kod Crne Gore u prvom kolu druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Za našu reprezentaciju, koja je u Podgoricu doputovala autobusom, večeras će igrati: Sani Čampara, Kenan Kamenjaš, Amar Gegić, Edin Atić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Jusuf Nurkić, John Roberson, Džanan Musa, Miralem Halilović i Ajdin Penava.

U slučaju poraza izabranicima Adisa Bećiragića bi bio znatno otežan put do Svjetskog prvenstva, odnosno trebalo bi se desiti čudo da se plasiraju na Mundobasket.

Bećiragić, ali i milioni Bosanaca i Hercegovaca, najviše nade polažu u Jusufa Nurkića koji je glavna napadačka uzdanica naše selekcije, te će sasvim sigurno biti igrač od kojeg se očekuje da nas odvede do trijumfa u Morači koja će biti krcata do posljednjeg mjesta s obzirom da je ulaz u dvoranu besplatan.

Utakmica Crna Gora – BiH igra se večeras u dvorani Morača u 19 sati uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 1, te tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

Tri dana kasnije košarkaši BiH u Sarajevu dočekuju selekciju Francuske, a potom putuju u Njemačku na Evropsko prvenstvo.

Podijeli sa ljubavlju