Poznat datum održavanja popularnog vašara u Puračiću

- in Vijesti
748

Nakon dvije godine u kojima zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom korona virusa vašar u Puračiću nije održan, odlučeno je da će se ove godine tradicija nastaviti.

Datum održavanja je od 12. do 14. oktobra 2022., a pripreme za organizaciju jedne od najposjećenijih manifestacija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine uveliko traju.

Mjesna zajednica Puračić je formirala Organizacioni odbor koji će sa aktivnostima na pripremi Puračkog vašera početi 15. septembra.

Vašer u Puračiću će se održati 159. put i kao takav je jedna od najstarijih manifestacija ovog tipa u Evropi i najstarija u našoj zemlji.

Prema procjenama i iskustvima iz ranijih godina (posljednji je održan 2019. godine) ovu manifestaciju bi tokom tri dana trebalo posjetiti više od 100 hiljada građana.

Dane trgovine i druženja tradicionalno prati “opštenarodno veselje” uz izvornu i narodnu muziku, te bogata gastro ponuda ovog dijela BiH koju čine slatkiši i halva, specijaliteti sa roštilja i ražnja, suhomesnati proizvodi…, dok je najposjećeniji dio manifestacije veliki zabavni park u kojem se okuplja mlađa populacija. 

Podijeli sa ljubavlju