OŠ “Podorašje” primjer uspješnog rukovođenja školom

- in Vijesti
174

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović posjetio je JU Osnovna škola „Podorašje“ u Podorašju koju pohađa 416 učenika sa ovog područja Srebrenika. Razlog posjete su uspješno okončani projekti koji su imali za cilj stvaranje boljih uslova za odgojno-obrazovni rad, a koje je provodio menadžment škole uz podršku Vlade Tuzlanskog kanona, Ministarstva obrazovanja i nauke TK, domaćih i međunarodnih organizacija i privrednika.

Prema riječima ministra Omerovića, Vlada TK je ovo prepoznala i u ranijem periodu je bilo  određenih ulaganja. „Obišao sam dijelove koji su potrebni za novi sistem centralnog grijanja i ti radovi idu dobro. Vlada TK je sa partnerima tu uložila sredstva. Također smo dobili sredstva za Područnu školu u Zahirovićima gdje će biti rekonstrukcija krova u vrijednosti od 20.000 KM i u Područnoj školi Jasenice bit će rekonstruisan pod.  Zadovoljan sam onim što sam vidio i moram čestitati rukovodstvu škole na snažnom angažmanu na više projekata“, kazao je ovom prilikom resorni ministar.

Ukupna vrijednost projekata u centralnoj i 4 područne škole, koji će putem resornog ministarstva biti realizovani iznosi više od 430.000 KM. Riječ je, između ostalog, o instaliranju peći na pelet u okviru projekta „Pametne škole 2“ koje implementira CRP te zamjeni krova, unutrašnje i vanjske stolarije te izgradnji sportskog poligona u područnoj školi u Zahirovićima.

Također je riječ o zamjeni krova, stolarije i rekonstrukciji podova u školskom objektu u Jasenici a u školskom objektu u Lisovićima o zamjeni  trošnog krova, utopljavanju i rekonstrukciji školskog objekta (rekonstrukcija toaleta i podova).

U područnoj školi u Gornjoj Maoči realizovan je projekat utopljavanja i instalirana geotermalna pumpa dok je u objektu centralne škole urađena ugradnja video nadzora i alarmnog sistema, nabavka učila i lektirnih naslova. Nabavka školskog namještaja, osiguranje užine za više od 70 učenika iz porodica slabijeg materijalnog stanja još su neki od završenih projekata u ovoj školi i primjer dobre prakse uspješnog rukovođenja školom, rečeno je ovom prilikom.

 

Podijeli sa ljubavlju