Pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u humanitarne svrhe. 24 sata zgibova za “Srce za djecu”

- in BiH, Izdvojeno, Vijesti
327

U nedjelju, 19. marta 2023. godine sa početkom u 9.00 sati u Sarajevu, u Extreme sport centru (Enisa Srne 22) počet će sportsko-humanitarni događaj koji će trajati 24 sata. Oficijelni pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najviše zgibova u ovom vremenskom periodu, a sve u cilju prikupljanjanja sredstava za Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”.

S obzirom na specifičnost samog događaja, te nemogućnosti prisustva velikog broja zainteresiranih pratilaca, bit će organizovan direktan prenos putem YouTube kanala https://www.youtube.com/@muhamedmizicmizigram4373/videos , te na društvenim mrežama https://www.instagram.com/mizigram_/ i na profilu https://www.instagram.com/srcezadjecu/

Putem linkova https://goto.gg/f/46048 ali i doniraj.srcezadjecu.ba, te  jedinstvenog broja telefona 17010 svi će moći učestvovati u doniranju sredstava za „Srce za djecu“.

“Ovo se s razlogom zove „pokušaj obaranja rekorda”, s toga ako i ne uspijem preći broj od 8.008 zgibova u roku od 24 sata, ili ne daj Bože ako se desi povreda, volio bih kada bi svi koji budu pratili pokušaj obaranja rekorda budu dio obaranja rekorda u najviše donacija za djecu oboljelu od raka“, poručio je Muhamed Mizić.

“Neobičan poduhvat sa veoma humanim ciljem. Sve ovo ga čini grandioznim i posebnim. Zahvaljujemo se Muhamedu na ovako divnoj inicijativi te što je svoj poduhvat učinio jedinstvenim. Želimo mu svu sreću od srca, da obori rekord, ali i da zajedno oborimo rekord u humanosti koju ćemo pokazati”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja “Srce za djecu”.

Ovaj jedinstveni događaj je već zaintrigirao javnost u Bosni i Hercegovini ali i šire. S toga, budite i vi dio ovog projekta gdje svojim nesebičnim doprinosom možete podržati rad Roditeljske kuće. Start sa zgibovima počinje u 9.00 sati, 19. marta, a sve će biti emitovano i prikazano na gore navedenim platformama.

Ovaj projekat su logistički i tehnički podržali Extreme sport centar Sarajevo, Altermedia i Proteini.si Bosne i Hercegovine.