Otvoren konkurs „Žena i intelektualno vlasništvo: Unapređenje inovacija i kreativnosti”

- in BiH, Izdvojeno
235

Otvoren je javni konkurs za vizuelni i/ili tekstualni prikaz teme „Žena i intelektualno vlasništvo: Unapređenje inovacija i kreativnosti”.

Cilj konkursa je podizanje svijesti o važnosti ženskog učešća u stvaranju i zaštiti intelektualnog vlasništva, kao i promovisanje inovacija i kreativnosti među ženama.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane učesnike koji žele da prikažu svoju viziju na ovu temu kroz umetnički ili tekstualni rad. Radovi mogu biti u bilo kojoj formi, uključujući crteže, slike, fotografije, video klipove, eseje ili pesme.

Na konkurs se mogu prijaviti svi građani BiH, koji su na datum zatvaranja ovog poziva (12.4.2023.) starosti između 18 i 35 godina. Prijave se mogu podnijeti pojedinačno ili u grupi.

Tri najbolja rada bit će nagrađena vrijednom nagradom i objavljeni na web stranici Instituta za intelektualno vlasništvo BIH.

Rok za podnošenje prijava je 12.04.2023. godine, a pobjednici će biti objavljeni do 22.04.2023. godine. Autorima pobjedničkih radova, nagrade će biti uručene na događaju obilježavanja Svjetskog dana intelektualnog vlasništva 26.4.2023. u Mostaru. Više informacija je dostupno na  LINKU