Atletski stadion u Novom Pazaru, sinoć bio najveća ramazanska sofra u Evropi

- in Izdvojeno, Vijesti
384

Atletski stadion u Novom Pazaru, večeras je bila najveća ramazanska sofra u Evropi. Organizator tradicionalnog kolektivnog iftara je osnivač Sandžačke demokratske partije, Rasim Ljajić, ugostio je više hiljada uvaženih gostiju. Iftar na atletskom stadionu tradicionalno se organizuje godinama unazad, javlja RTV Novi Pazar.

Svečanost je vođena predajom “iftarite zajedno i budite jedno srce, jer u zajedništvu je berićet”

Najveća i najbrojnija bošnjačka stranka, Sandžačka demokratska partija, tradicionalno je organizovala veliki iftar. Pokretač ideje organizovanja iftara i inicijator takvog tradicionalnog okupljanja je osnivač SDP-a Rasim Ljajić.

Na atelstki stadion došao je veliki broj ljudi, koji su želeli da prisustvuju kolektivnom iftaru, procjenjuje se da je iftaru prisustvovalo oko 1200 osoba.

I ove godine spojeno je moderno i tradicionalno, pa se iftarilo na soframa kao u stara vremena.

Prisutni su se složili da je druženje u vreme iftara veoma važno za sve postače i da je ideja osnivača SDP-a Rasima Ljajića da ovaj događaj postane tradicionalan veoma dobra.

Predsednik SDP-a Nihad Hasanović je rekao da je ovo  mesec posta ibadeta i berićeta, porodice i porodične vrednosti, pa je najbrojnija bošnjačka stranka još jednom pokazala da je jedna velika porodica,  humanih, dobrih i časnih ljudi.

Iftar je najavljen pucnjem iz topa, ali i ezanom.