Uhapšeni u jučerašnjoj akciji predati u nadležnost Tužilaštva TK

- in Izdvojeno, Kanton, Vijesti
324

Tri osobe koje su jučer lišene slobode u akciji koju je u saradnji sa Tužilaštvom TK provela Federalna uprava policije, uz asistenciju MUP-a TK, su danas predate u nadležnost Tužilaštva.

Podsjećamo, po naredbi nadležnog suda i nalogu Tužilaštva, policijski istražitelji su obavili pretrese na pet lokacija u Lukavcu i Tuzli, kada su slobode lišeni R.J, M.S i A.H. Za dvije osumnjičene osobe je raspisana potjernica, dok se jedna osoba Dž.J, protiv koje se također vodi istraga, već nalazi u zatvoru.

Prilikom pretresa je pronađeno određeno naoružanje, kao i tehnološki uređaji koji će biti predmet vještačenja i koji su vjerovatno korišteni pri izvršenju krivičnih djela.

Oni su osumnjičeni da su od kraja 2022. godine koristeći određene društvene mreže i internetske aplikacije iznuđivali veće iznose novca od više osoba koje žive u BiH i inostranstvu, te su upućivali ozbiljne prijetnje njima i članovima njihovih porodica da će koristeći različito oružje izvršiti napade na njih.

Tri osumnjičene osobe, koje su jučer lišene slobode, će danas biti ispitane u Tužilaštvu, nakon čega će vjerovatno postupajući tužilac za njih nadležnom sudu staviti prijedlog za određivanje pritvora.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.