U masakru u Beogradu maloljetnik usmrtio više učenika, ima i ranjenih

- in Crna hronika, Izdvojeno, Vijesti
972

Naoružani 14-godišnjak jutros oko 8 sati upao je u osnovnu školu u centru Beograda i počeo pucati, a prema najnovijim informacijama ubijeno je između šestero i osmero učenika i jedan uposlenik škole.

Kako piše Telegraf.rs, osmero djece je preminulo od dobivenih povreda, kao i čuvar osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda. Portal TV Nova javlja da je ubijeno šestero učenika.Prema nezvaničnim informacijama, učenik je upao na čas historije i počeo pucati na učenike.

Nakon pucnjave naoružani maloljetnik je pobjegao iz škole, ali nedugo nakon toga je uhapšen. Ispred škole je veliki broj pripadnika policije, i tri vozila hitne pomoći.

Kosta Kecmanović je učenik osmog razreda osnovne škole u Beogradu koji je danas napravio masakr u prostorijama obrazovne ustanove “Vladislav Ribnikar”.

Portal televizije Nova piše da je, prema evidenciji škole, Kosta Kecmanović koji je danas ubio najmanje šestero djece u školi, važio je za primjernog đaka, učestvovao je na mnogim školskim takmičenjima, a prošle godine je osvojio treće mjesto na takmičenju iz historije.Prema još nepotvrđenim informacija, prilikom pucnjave ranio je najmanje 15 učenika.

Danas je cijeli krvavi pir počeo upravo zbog njegovog bijesa prema nastavnici historije, koja je podlegla ranama koje joj je zadao.

Kosta Kecmanović je više puta učestvovao na takmičenjima iz matematike i dobijao pohvale.Prošle godine osvojio je i treće mesto na opštinskom takmičenju iz historije. Jutros je upao upravo na čas historije, prvo ranio nastavnicu, a zatim pucao i na svoje drugare.

Evakuisani učenici, među kojima su i prijatelji iz odjeljenja uhapšenog učenika, kažu da se radi o Kosti K, koga opisuju kao tihog i povučenog. Također navode da nije bio problematično dijete.

Policija ga je uhapsila nakon krvavog napada iako je pokušao pobjeći.