Kosta je prije izvršenog zločina gledao blokbaster o masakru u školi.

- in Izdvojeno, Vijesti
219

Učenik 7. razreda Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ Kosta. K. (13), kako “Telegraf.rs” saznaje, gledao je filmove i serije koji su se bavili patnjom najbližih članova porodica ubijenih u zločinima.

Masakr kakav Srbija ne pamti dogodio se u srijedu, kada je maloljetnik ubio osam učenika i čuvara, a teško ranio još šest učenika i nastavnicu historije. Nezvanično, samo dan prije krvavog pira, odgledao je američki blokbaster o masakru u školi.

Jeziv je podatak da nakon zločina nije pokazao trunku kajanja. Prilikom hapšenja bio je hladan.

– U sobi dječaka nađena je skica po kojoj se kretao. Na drugoj ceduljici imao spisak od 16 djece. Istraga je utvrdila da neke nije ni poznavao. Sumnja se da je želio njihovu smrt jer su u nečemu, navodno, bili bolji od njega.

Nakon krvavog pira iskočio je kroz prozor i pozvao policiju. Inspektorima je rekao da je on psihopata koga treba malo smiriti. U krvavi pir krenuo je s očeva dva pištolja i četiri Molotovljeva koktela- kaže sagovornik „Telegraf“.

Vještinu prilikom pucanja stekao je u streljani. U poznatu beogradsku streljanu odlazio je s ocem od svoje 12 godine. Sumnja se da je vježbao i na drugim lokacijama, jer je imao veliku preciznost. Čuvara u školi je pogodio sa razdaljine od 14 metara. Iz pištolja CZ99 za dva minuta upucao je 16 osoba.

U sefu njegovog oca nađeno je još pet pušaka. Dva pištolja je K.K. odnio u školu. Istraga je pokazala da je do detalja mjesec planirao zločin. Tačno je znao i podatak da prije 14 godine nije krivično odgovoran i da mu je za to ostalo još dva mjeseca.

U kritičnom stanju je još dvoje djece.

Studio D / Avaz