Počelo ponovljeno suđenje u predmetu “Dženan Memić”, glavni pretres 29. maja

- in BiH, Izdvojeno, Vijesti
322

U Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište o ponovljenom suđenju u predmetu “Zijad Mutap i dr.” poznatiji kao “Dženan Memić”.

Apelaciono vijeće je poništilo raniju presudu kojom su svi optuženi oslobođeni. Pretres u ovom predmetu Apelaciono vijeće Suda BiH će održati 29. maja u 9 ujutro,javlja N1.

Podsjetimo, u slučaju Dženan Memić, za prikrivanje dokaza i načina na koji je mladić stradao u februaru 2016. godine, optuženi su Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa (Mutap) Ramić, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović te Josip Barić.

Do sada su u slučaju Dženan Memić vođena četiri sudska postupka na Kantonalnom sudu u Sarajevu i Vrhovnom sudu FBiH.

Uoči novog suđenja, otac Dženana Memića, Muriz Memić rekao je da dolazi vrijeme gdje više niko “nije nedodirljiv” i da se nada da će ovaj slučaj biti okončan.

“Imamo sad ponovljeni postupak na Tužilaštvu BiH i nadam se konačno i postupak protiv ubica. Više mi je stalo da ovi što su prikrivali dokaze i zataškavali sve budi privedeni pravdi. Ovi su opasniji od samog ubice. Mijenja se i vlast i ljudi u dubokoj državi. Ja samo tražim istinu i pravdu. Da neko nekoga ubije i da uživa? S Božijom pomoći, ja ću to istjerati do kraja”, rekao je Muriz Memić.

Studio D /N1