Almir Gabrić Gabra predstavio svoj prvijenac “Žena koja sanja”

- in Izdvojeno, Kanton, Zabava
408

Na tuzlanskoj alternativnoj muzičkoj sceni već 30 godina se nalazi i Almir Gabrić poznatiji kao Gabra, a u tri decenije djelovanja sačinio je pozamašnu zbirku tekstova. Na treću deceniju svoga rada objavio je numeru “Žena koja sanja”, urbano djelo koje osvaja na prvo slušanje.

Pjesmu “Žena koja sanja” zajedno su napisali Almir Gabrić i Azur Jahić, a u samoj finalizaciji pjesme, kao koautor glazbe, sudjelovao je i Dario Havel koji je također odsvirao sve gitare.

Aranžman potpisuju Almir Gabrić i Adnan Hadžibegić-Hera koji je i producirao single. Svi instrumenti su snimljeni uživo u Acoustic studiju u Tuzli, osim bubnja koji je snimljen u Soundtrack Sudios u Dubaiju kod Elvisa Garagića, gdje je urađen i mix i mastering.

U snimanju su sudjelovali još i Amra Musemić, Nikolina Baskarad, Mario Vilusić i Jasmin Hadžiomeragić.

Boris Balta i njegov Magic Factory bili su zaduženi za snimanje, montažu i režiju spota.

”Muzikom se bavim 30 godina i imam lijepu zbirku svojih pjesama koje nisam nikada objavio. Predstavljam se sa svojom prvom pjesmom i video spotom “Žena koja sanja” pod nadimkom GABRA. U narednom periodu imam u cilju da objavljujem svoje nove pjesme za koje se nadam da će naći put do slušatelja i učiniti ih sretnim i zadovoljnim.” – kaže Almir Gabrić Gabra.

Kako kaže, u stvaranje ove numere uložio je mnoštvo ljubavi, truda i strasti, a kombinacija njegovog nespornog talenta, autentičnosti i profesionalnosti čini ovaj singl nevjerovatno snažnim i posebnim.