Bošnjački povratnik u Srebrenicu završio u policiji, supruga moli za pomoć

- in BiH, Izdvojeno, Vijesti
338

Adisa Omerović na Facebooku podijelila je status koji je uznemirio sve nakon što je objavila da je njen suprug završio u policiji.

“Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike srpske i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava”, objavila je Srebreničanka Adisa Omerović sat poslije ponoći.

“Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve. Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživjeo logor u Sljivovici u kojem je proveo 8 mjeseci i 10 dana preživjet ćemo i ovo ako Allah da”, dodala je Omerović.

NAP je kontaktirao Adisu Omerović za informaciju više o dešavanjima, a ona nam se javila iz Hitne pomoći, te ih je uputila na tekst Facebook stranice Despotovina, u kojem njenog supruga Mirsada Omerovića optužuju za navodnu pripremu napada na SPC i to samo na osnovu objave u kojoj Omerović u noći 11. jula pita “ima li 50 osoba da provjere šta se to u Srebrenici slavi”, nekoliko sati nakon obilježavanja godišnjice genocida i ukopa 30 žrtava.

Podsjećamo, nakon dženaze i ukopa 30 žrtava genocida u Srebrenici istu tu večer iz obližnje crkve puštale su se neprikladne pjesme poput “veseli se srpski rode”

Povodom privođenja Mirsada Omerovića, oglasio se i MUP RS-a:

“Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica su 12.07.2023. godine oko 22,35 časova lišili slobode lice M.O. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Navedenog dana oko 14,30 časova, policijski službenici PS Srebrenica su postupili po prijavi da je na profilu društvene mreže lica M.M. objavljena prijetnja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, Područna kancelarija Srebrenica”, navedeno je u saopštenju.