Košarkaš Dženis Hodović iz Srebrenika večeras igra za reprezentaciju BiH

- in Izdvojeno, Sport
637

Dženis Hodović iz Srebrenika večeras će prvi put igrati za reprezentaciju BiH.

Oduvijek mu je san bio da se bavi košarkom, a poruka njegove majke će razniježiti svakog roditelja, stoga je prenosimo u cjelosti:

“Jedan mali dječak iz grada Srebrenika,sada već veliki momak imao je jednu ideju. Ta ideja je postala njegov život – mislio je o njoj, sanjao je, živio tu ideju. Pustio da mozak, mišići, nervi, svaki dio njegovog tijela bude pun te ideje i pusto je sve druge ideje na miru. To mu je bio put ka uspjehu.

Izuzetno je bio voljan da pobijedi i rado prihvatao izazove. Dobijanje bodova za titule i takve stvari… zvuči možda loše, mada ga ne zanima kako zvuči – njemu to ide od ruke. Ne predstavlja mu izazov da osvoji dovoljno bodova za titulu, jer znao je da može. Roditelji, porodica su bili njegov jedini oslonac. I dalje su. Oni su jedina grupa koja će ga podržati podjednako ako osvoji 0 bodova i ako osvoji 40.
Košarka je njegova strast. No, porodica i prijatelji znače mu sve. To je ono što je važno. Treba mu mobitel tako da moze držati kontaktu s njima cijelo vrijeme. Veliko hvala treneru Hasibu Buljubašiću koji je najzaslužniji za napredak u samom početku, veliko hvala svim trenerima, bilo ih je puno i biti će .
Postoji izbor koji mi kao ljudi i kao individue imamo. Ukoliko želiš da postaneš sjajan u onome čime se baviš, moraš izabrati. Svi mi možemo savladati veštine tog zanata. Ono na šta mislim kad to kažem su žrtve koje dolaze uz to. Vrijeme sa porodicom, druženje sa prijateljima, biti dobar prijatelj, dobar sin, dobar rođak, kakav god slučaj bio, postoje žrtve koje dolaze zajedno sa tim izborom koji napraviš.

Sport je jezik kojim svi govorimo, kojeg razumijemo, a tvoj trud kao dječaka iz male sredine morao je biti duplo veći, naporniji ako se njime pravilno postupa, potencijalno može biti pokretač golemog društveno-ekonomskog rasta u našim gradovima, našoj državi. Mi kao sredina dužni smo cijeniti i prepoznati, nagraditi talenat, biti podrška, a naš Dženis večeras igra srcem za reprezentaciju!”

Podržimo našeg Dženisa Hodovića, svu sreća svijeta mu želimo i mnogo uspjeha na putu koji je izabrao.

 

Podsjećamo, Dženis je bio gost na radiju Studio D u emisiji “Naši odlikaši”, koju možete pogledati u prilogu: