Sarajevski bend Šeherston predstavljaju duet u saradnji sa Nenom Murićem

- in Showbiz, Zabava
323

Iako laganim tempom snimaju pjesme jednu za drugom, pomno ih birajući, sarajevski bend Šeherston ostvario je još jednu u nizu sjajnih saradnji. Naime, ovih dana pripremili su jedan prelijep duet sa Nenom Murićem, a pjesma se zove „Kafanska priča“.

Naravno, kakva bi druga i bila nego kafanska, jer su najljepše ljubavne priče ispričane i doživljene baš u našim kafanama.

Autor teksta, muzike i aranžmana je Samir Zavlan, koji je ujedno i član Šeherstona.

Sad već poznati sarajevski bend oduševljava publiku gdje god se pojavi. Imaju veliki i bogat repertoar te na njihove nastupe dolaze i oni koji vole sevdalinku, romsku muziku, starogradske pjesme, ali pjesme modernijeg žanra.

Ono što članovi benda ističu jeste rad na autorskim djelima. Kako kaže vokal leader Šeherstona Dado Zimić: „Želim da za mlađe generacije iza nas ostane nešto autorsko. Već dugo smo u svijetu muzike i smatram da je jedino ispravno ići ovim putem. Stavarati našu domaću muziku u kojoj će uživati i generacije koje dolaze.“

Pjesma je dobila i svoj vizualni identitet, a za sve to pobrinula se ekipa Hayat produkcije i Anis Mujanović.

Ovo je pjesma koja na neobičan način donosi priču o dvojici drugova.

Dado Zimić i Neno Murić su glavni akteri, kako u kafanskom životu, tako i na radnom mjestu.

Radnja spota je smještena u jedan sarajevski objekat „Đul bašta“ i u jednom dijelu spota se premješta na „radno mjesto“ čovjeka koji tuguje za izgubljenom ljubavi. U pomoć mu pristiže drug koji mu pjeva „U dobru i zlu kad trebaš druga ja sam tu“… ostatak pogledajte u nastavku na linku ispod…

Pjesmu možete poslušati  OVDJE