Zlatni septembar: Zlatni krug kao simbol trke za život!

- in BiH, Video
273

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko uz suorganizaciju sa Gradom Visoko, a na incijativu Visočanina Afana Habibovića – našeg hrabrog borca koji se bori sa tumorom na mozgu, 10. septembra 2023. godine u 11:00 sati organiziraju trku/šetnju „Zlatni krug“. Centralna lokacija održavanja manifestacije bit će ispred Kulturnog centra Altindag – Visoko.

Trka/šetnja se održava povodom Zlatnog septembra – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a za cilj ima prikupljanje sredstava za djecu oboljelu od raka kroz donacije za  majice za učešće u trci.

Ponosni smo na ambasadora ovogodišnje trke/šetnje, gdina-a Tomislava Cvitanušića, alpinistu, ali prije svega filantropa koji podržava našu djecu već dugi niz godina.

Ove godine oko trke/šetnje smo okupili mnoge dobre ljude i donatore, bez čijeg doprinosa bi teško bilo organizovati ovako jedan divan događaj. Generalni pokrovitelj trke/šetnje je BH Telecom, a zlatni donatori trke su: Sparkasse, Vispak, Konzum, Mercator i Perutnina Ptuj.

Ove godine Zlatni krug će imati dvije rute:

  1. Ruta za trkače

Oni koji žele trčati ovu trku mogu se prijaviti lično u našim prostorijama u Sarajevu na Breci (Himze Polovine 21) ili online putem aplikacije još danas, 06.09.2023., na linku:

https://stotinka.hr/hrv/utrka/5813/prijava_na_utrku

 

  1. Ruta za šetače/građane

Ako ipak želite samo prošetati sa svojom porodicom ili prijateljima ili ipak sami i pružiti svoju podršku djeci oboljeloj od raka onda to možete učiniti kupovinom posebno dizajnirane majice.

Online prijava za šetače putem aplikacije  još danas, 06.09.2023., na linku:

https://stotinka.hr/hrv/utrka/5814

 

Ukoliko građani žele pružiti svoju podršku i pojaviti se na trci samo u majici, onda majicu Zlatni krug mogu pronaći svim danima do trke na sljedećim lokacijama:
Kulturni centar Altindag Visoko
Sarajevo, Breka (Himze Polovine 21) – Srce za djecu

Majica je ujedno i ulaznica za trku te će se moći nabaviti i na dan trke/šetnje u Visokom ispred Kulturnog centra Altindag, a min.iznos donacije za majicu je 20KM.


Svojim učešćem na trci/šetnji podržavate djecu oboljelu od raka i njihovu trku za život. Stoga pridružite nam se i budite zlatni za naše zlatne mališane. Pomozimo im da što lakše odtrče svoju utrku života.