Sutra ročište u slučaju smrti malene Džene Gadžun: Optuženi se izjašnjavaju o krivnji

- in Izdvojeno, Vijesti
529

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu za sutra s početkom u 13:15 sati, biće održano ročište o izjašnjenju o krivici u slučaju “Džena Gadžun”, potvrdila je za N1 advokat porodice Irma Muhović.

Optužnica u slučaju smrti malene Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine, a optuženi su Suad Rožajc, Nina Jovanović i Jasmina Halimić. Suad Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Nina Jovanović i Jasmina Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, saopćeno je iz Tužilaštvo KS.

Podsjetimo, malena Džena Gadžun je 2021. godine upućena na rutinski zahvat.

Rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr. Bejtović sa iznajmljenim anesteziologom dr. Rožajcem i neverifikovanim aparatom – završio je fatalno, smrću malene Džene.

Džena je pala u komu i hitno prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, gdje su se ljekari borili za njen život šest dana.
Kako su ljekari KCUS-a rekli tada, prema riječima roditeljima Amile i Murisa, malenoj Dženi je samo srce radilo, moždane ćelije i pluća su bili van funkcije.

Majka Džene Gadžun, Amila, poručila je tada da je ovo samo početak.

“Pozitivno smo iznenađeni. Vrijedilo se boriti za pravdu i nastavljamo se boriti. Ovo nije kraj, ovo je početak. Tek sad slijedi naša borba da se kazne krivci, da se više nikome ne ponovi”, kazala je Amila.

Studio D/N1