Bezuslovna pomoć i ljubav: Život majke Zumre koja brine o sinu sa poteškoćama u razvoju

- in Izdvojeno, Magazin
478

U svijetu u kojem se svakodnevno suočavamo s raznim izazovima, postoje ljudi koji se svojom nevjerojatnom hrabrošću i nesebičnošću izdvajaju iz mase. Jedna od tih izvanrednih osoba je Zumra, majka koja je osnovala udruženje “Hrabro srce” s ciljem pružanja podrške djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

Zumra nije obična majka. Ona je žena čija predanost i ljubav prema svom sinu s posebnim potrebama teško opisuje riječima.Naime, njen sin rođen je s posebnim izazovima u razvoju, zahtijevajući neprekidnu brigu i pažnju. Umjesto da se povuče pred ovim izazovom, Zumra je odlučila biti podrške za svoju porodicu i druge njoj slične.

Osnivanje udruženja “Hrabro srce” bilo je prirodni korak za Zumru, koja je shvatila da zajedničkom snagom i solidarnošću porodica djece s posebnim potrebama mogu postići mnogo. Udruženje je postalo oaza podrške za mnoge porodice koje su se osjećale same u svojim izazovima. Pružajući informacije, edukaciju i emocionalnu podršku, “Hrabro srce” postaje svjetionik nade za sve one koji se suočavaju sa istim poteškoćama.

Ali Zumra nije samo osnivačica ovog udruženja, ona je i “volonterka” koja provodi sate i sate radeći na poboljšanju života djece sa poteškoćama u razvoju. Njen rad ide izvan granica udruženja, jer se trudi podići svijest o potrebama ove ranjive populacije i boriti se za njihova prava.

Njena priča o odricanju i nesebičnoj brizi za sina, te o stvaranju udruženja koje mijenja živote, inspiracija je mnogima. Njena životna priča dokazuje da i iz najtežih izazova mogu izniknuti izuzetne prilike za pomoć drugima.

Razgovor sa Zumrom u cjelosti možete pogledati klikom na link: