Ljekari optuženi za smrt Džene Gadžun, Rožajac i Halimić, se izjasnili da nisu krivi

- in Izdvojeno, Vijesti
492

Ljekari Suad Rožajac i Jasmina Halimić, optuženi za smrt djevojčice Džene Gadžun, izjasnili su se da nisu krivi danas na ročištu u Kantonalnom sudu Sarajevo.

Nina Jovanović, treći optuženi ljekar u ovom slučaju, na prošlosedmičnom ročištu izjasnila se da nije kriva. Prije tog ročišta pozlilo je Rožajcu, dok advokat Halimić- Alajbegović nije bio prisutan pa je njeno izjašnjavanje o krivici prolongirano za danas.

Podsjetimo, anesteziolog Rožajac optužen je za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok se oftalmolozi Jovanović i Halimić terete za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Gadžun je preminula 14. novembra 2021. godine, šest dana nakon “rutinske” operacije očnog kapka izvedene u privatnoj stomatološkoj ordinaciji “Bejtović” u Sarajevu. U trenutku smrti imala je dvije i po godine.

Operacija se izvodila u totalnoj anesteziji, u stomatološkoj stolici, a radilo ju je osoblje privatne ordinacije “Halimić”, doktorice Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Radilo ju je osoblje privatne ordinacije “Halimić”, doktorice Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Studio D/Faktor